Explosieve stijging mobiel dataverkeer in Nederland


Door: Webbouwers Techniek - 02/10/2015

De stijging in het gebruik van mobiele data toont aan dat het steeds belangrijker wordt om een website te optimaliseren voor mobiele weergave. En zelfs een 'mobile first' principe te hanteren bij het ontwikkelen van nieuwe websites. Met mobile first wordt de weergave op smartphones en tablets als basis genomen voor het ontwerp. De desktop-variant van de website wordt hier vervolgens op aangepast. Dit heeft gevolgen voor de werkwijze van de - veelal traditionele - internetbureaus: zowel klant als de ontwikkelaar moeten mobiel als uitgangspunt nemen in het ontwikkeltraject. Dat betekent een andere kijk op de manier waarop bezoekers naar informatie zoeken en wat wel en niet belangrijk wordt gevonden. 

Opvallend is verder het hoge percentage gebruikers met een snelle internetverbinding. De gemiddelde Nederland heeft beschikking over liefst 15 MB per seconde. Daarmee staat Nederland in de top 10 van landen met de snelste internetverbindingen, naast bijvoorbeeld Zuid-Korea, Singapore en Japan. Door de hoge snelheid wordt het mogelijk om verschillende typen content als video en effecten te verwerken in een website. Dit geeft webdesigners de mogelijkheid om te experimenteren met content terwijl de uitdaging tegelijkertijd blijft om laadtijden tot een minimum te beperken. 

Webbouwers Techniek helpt uw organisatie bij het optimaliseren van de website voor weergave op mobiele devices. Vanuit een 'mobile first' benadering en met aandacht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van webtechnologie. 

Geas.nl - Website van het jaar 2015


De website van onze klant Geas Energiewacht is uitgeroepen tot beste website van het jaar 2015 in de categorie Energie.

26/11/2015

Impuls voor retail met Google (Shopping) Insights


Met Shopping Insights kunnen retailers nog meer profiteren van Adwords statistieken. Met zogenaamde "heatmaps" zien website eigenaren welke producten het meest populair zijn per locatie. 

27/10/2015

Unieke uitspraak Europese Hof: privacy data mag niet naar de VS


Breaking news vandaag uit Luxemburg. Daar heeft het Europese Hof zich gebogen over de vraag of geheime diensten in de VS toegang mogen hebben tot persoonlijke data. Het antwoord luidt: Nee. Datastromen van Europa naar de VS die onvoldoende bescherming genieten zijn illegaal, aldus de rechtbank. En mogen dus door toezichthouders als de Nederlandse College Bescherming persoonsgegevens onderzocht en gestopt worden. Wat betekent dit nu voor u? 

 

06/10/2015

Website bouwers: webbouwers.com