Impuls voor retail met Google (Shopping) Insights


Door: Webbouwers Techniek - 27/10/2015

Voor veel winkeliers vormen het inkoopbeleid en het managen van de voorraad een grote uitdaging. Er moeten voldoende producten op voorraad zijn om aan een plotselinge stijging van de vraag te kunnen voldoen, maar tegelijkertijd is het een kostbare fout wanneer men met overgebleven voorraad blijft zitten. Google helpt retailers nu bij het krijgen van meer inzicht in het toekomstige koopgedrag van hun klanten. Met Google Shopping Insights wordt data van zoekopdrachten onderveeld in producten, steden en apparaten. Dat is handig, want hoewel meer dan 87 procent van de consument wel online orienteert, vindt de meerderheid van de aankopen nog steeds plaats in de offline wereld. Winkelketens met meerdere vestigingen kunnen zo zien welke producten op hun locatie het meest in trek zijn. 

Gratis uitproberen 

Medio oktober is de dienst beschikbaar als beta versie voor het grote publiek. En hoewel de huidige functie vooral nog het voorspellen van trends onder consumenten lijkt, biedt het interessante mogelijkheden voor de toekomst. Meer over deze dienst lees je hier of download direct de beta (let op: deze is momenteel alleen nog actief voor de VS). 

 

Explosieve stijging mobiel dataverkeer in Nederland


Consumenten bekijken steeds meer websites op mobiele devices als smartphones en tablets. Het afgelopen jaar is het percentage dataverkeer dat over mobiele netwerken loopt met maar liefst 55% gestegen ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek "State of the Internet" uitgevoerd door Akamai. De volledige versie van het onderzoek is hier te bekijken. 

02/10/2015

Unieke uitspraak Europese Hof: privacy data mag niet naar de VS


Breaking news vandaag uit Luxemburg. Daar heeft het Europese Hof zich gebogen over de vraag of geheime diensten in de VS toegang mogen hebben tot persoonlijke data. Het antwoord luidt: Nee. Datastromen van Europa naar de VS die onvoldoende bescherming genieten zijn illegaal, aldus de rechtbank. En mogen dus door toezichthouders als de Nederlandse College Bescherming persoonsgegevens onderzocht en gestopt worden. Wat betekent dit nu voor u? 

 

06/10/2015

Geas.nl - Website van het jaar 2015


De website van onze klant Geas Energiewacht is uitgeroepen tot beste website van het jaar 2015 in de categorie Energie.

26/11/2015

Website bouwers: webbouwers.com